header
Schuttersbond Eendracht Born-Echt e.o. Anno: 1964
Menu
 • Home
 • Nieuws
 • Nieuws (ouder)
 • Bestuur
 • Reglementen
 • Schuttersseizoen
 • Info voorgaande jaren
 • Links
 • Aangesloten verenigingen
 • Gastenboek
 • Agenda
 • MultiMedia
 • Contact
 • --Mail
 • Klankbordgroep Jeugdbeleid
 • Onderscheidingen
 • Schuttersfeesten 2023
 • Verhuur schietbomen
 • Penningmeester
 • Privacyverklaring
 • Oude muziekrepertorium
 • Nieuws (ouder)

   

   Data schuttersfeesten 2022

  Na 2 jaar zonder (bonds)schuttersfeesten hopen we dit jaar onze mooie traditie ´╗┐weer te kunnen hervatten. Inmiddels zijn er 3 verenigingen druk in de weer om voor onze aangesloten schutterijen een Bondsfeest te organiseren. De schuttersagenda voor dit jaar ziet er als volgt uit:

  1 mei 2022: Montfort

  12 juni 2022: Nieuwstadt

  17 juli 2022: Dieteren

  Op 3 juli zal het OLS in Meijel doorgang vinden. Helaas gaat het ZLF dit jaar niet door. Op die datum is voor onze bond het 3e Bondsfeest gepland. ´╗┐

  Sint Willibrordus Obbicht wint eerste Bondsfeest 2017 in Montfort.

  Schutterij St. Willibrordus heeft met minimaal verschil (0,01 punt) t.o.v. Wilhelmina Hingen het eerste Bondsfeest van 2017 in Montfort gewonnen. In de geschiedenis van onze schuttersbond is het verschil nog nooit zo klein geweest. Onze welgemeende felicitaties gaan uit naar de winnende schutterij uit Obbicht. De volledig uitslagen vindt u onder de button "Schuttersseizoen' op deze website.

  Het volgende Bondsfeest vindt op 28 mei 2017 plaats in Nattenhoven.

  Data Bondsfeesten 2018 

  Hoewel het seizoen 2017 nog moet beginnen voor onze schutterijen, willen wij toch alvast de Bondsfeesten voor komend jaar bekend maken:

  3 juni 2018: Dieteren, Sint Stephanus

  17 juni 2018: Stevensweert, Sint Rochus

  12 augustus 2018: Susteren, Sint Petrus en Paulus

  2 september 2018: Born, Sint Martinus

  Het OLS wordt traditioneel gehouden op de 1e zondag van juli (1 juli 2018) en het ZLF vindt in 2018 plaats in onze Bond, namelijk op 15 juli bij Sint Jan Nieuwstadt.

   

  Schutterij Sint Petrus en Paulus Susteren Kampioen 2016

  Schutterij Sint Petrus en Paulus Susteren heeft op 28 augustus jl. voor het eerst in haar historie de kampioenstitel van onze schuttersbond veroverd. Na een spannende strijd versloegen de "sjötte vanne Hei" Sint Urbanus Montfort met een miniem verschil van 0,18 punten. Wij feliciteren schutterij Sint Petrus en Paulus Susteren met dit mooie resultaat. De receptie ter gelegenheid van dit Kampioenschap zal worden gehouden op vrijdag 30 september a.s. vanaf 20.00 uur in de Tunnelbar in Susteren.

   

  Schutterij Sint Petrus en Paulus Susteren wint 2e Bondsfeest in Sint Joost

  Op zondag 26 juni werd onder af en toe barre weersomstandigheden het 2e bondsfeest georganiseerd door Schutterij Sint Joris Sint Joost. Na een spannende strijd gingen "de sjötte vanne Hei" er met de dagbeker van door. Wij wensen alle leden van deze schutterij van harte proficiat met deze mooie prestatie.

   

  Data bondsfeesten 2017

  Hoewel het seizoen 2016 pas net is begonnen voor onze schutterijen, willen wij toch alvast de Bondsfeesten voor komend jaar bekend maken:

  7 mei 2017: Montfort, Sint Urbanus

  28 mei 2017: Nattenhoven, Sint Hubertus

  13 augustus 2017: Slek, Sint Antonius

  3 september 2017: Grevenbicht, Eendracht

  Het OLS vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zondag van juli. Het ZLF is in 2017 in Voerendaal en wel op 16 juli 2017

  Schutterij Sint Lambertus Broeksittard wint dagbeker in Illikhoven

  Op 5 juni 2016 werd het eerste schuttersfeest van 2016 gehouden. Ondanks de regen vooraf een prachtige dag en goed georganiseerd door schutterij Sint Gregorius. De dagbeker werd gewonnen door Schutterij Sint Lambertus Broeksittard. De voorzitter van deze vereniging droeg de dagbeker op aan Zef Suijkerbuijk, welke zij op vrijdag 3 juni 2016 hadden begraven.

  Mededelingen m.b.t. Bondsfeest in Illikhoven

  I.v.m. de uitermate slechte weersomstandgheden zijn er enkele maatregelen getroffen om het Bondsfeest a.s. zondag toch in goede banen te leiden. Daartoe is o.a. de terreinindeling aangepast en zijn de parkeerplaatsen (deels onbruikbaar) opnieuw aangegeven. De nieuwe tekeningen staan op onze website bij het schuttersfeest van Illikhoven (http://eendrachtborn-echt.nl/pages/schuttersseizoen/illikhoven-5-juni-2016.php).

  Bovendien zijn de volgende maatregelen genomen:

  Parkeren:

  -     De genodigden, jury, medewerkers en bestuursleden kunnen parkeren op het terrein waar op de plattegrond is aangegeven “parkeren materiaalwagens en bondsbestuur.” Nr. 1 op de plattegrond.

          Materiaalwagens parkeren op het terrein (van de weg uit gezien) links van het terrein waar de kogelvanger staat. Via de rijplaten binnenrijden en de aanwijzingen van de aanwezige medewerker opvolgen. Nr. 2 op de plattegrond.

          Parkeren schutters en bezoekers: Parkeren langs de weg vanaf het feestterrein richting Grevenbicht en aan twee zijden langs de weg vanaf de kanaalbrug richting Grevenbicht (Deze weg is open om te parkeren)

  Vriendelijk verzoek aan alle schutterijen om, i.v.m. de parkeerproblemen, met zo weinig mogelijk auto’s naar Illikhoven komen. (Carpoolen)

  Binnentrekken: Het binnentrekken zal plaatsvinden vanaf het terrein dat op de plattegrond is aangegeven als Muziekterrein B.

  Indien de Kiosk (oplegger) noodgedwongen op een andere plek moet worden geplaatst en voor het binnentrekken een andere route noodzakelijk is zal dit ter plaatse bekend worden gemaakt.

  Exercitie: de exercitiewedstrijden worden afgewerkt op het terrein waar ook de materiaalwagens parkeren, links van het terrein waar de kogelvanger staat. Nr. 4 op de plattegrond.

  -      Solisten: de solistenwedstrijd zal worden afgewerkt op het terrein waar de kogelvanger staat, Nr. 3. Solistenterrein Nr. 7 op de plattegrond.

  -     Muziekwedstrijden: i.v.m. de terreingesteldheid zullen de muziekkorpsen de beide muziekwerken stilstaand moeten uitvoeren. Optrekken en muziekwerken stilstaand uitvoeren.

  Wij hopen op uw aller begrip en medewerking.

  Bondsschuttersfeesten 2016

  Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de Bondsschuttersfeesten van 2016 weer in volle gang. Onderstaand de data en de plaatsen waar deze feesten worden gehouden:

  5 juni 2016: Sint Gregorius Illikhoven

  26 juni 2016: Sint Joris Sint Joost

  31 juli 2016: Heilig Kruis Grevenbicht

  28 augustus 2016: Sint Martinus Holtum

  Het OLS vindt traditioneel plaats op de eerste zondag van juli (3 juli 2016) en wordt georganiseerd door Sint Monulphus & Gondulphus Maasmechelen (B). 

  Het ZLF wordt in 2016 niet in het 3e weekend, maar in het 4e weekend van juli gehouden en wel op zondag 24 juli 2016. De organisatie is in handen van Sint Martinus Vaesrade.

   

  Wilhelmina Hingen winnaar dagbeker in Buchten en tevens Kampioen van 2015

  Afgelopen zondag is Schutterij Wilhelmina Hingen kampioen geworden van het jaar 2015. Tevens wonnen zij de dagbeker van het laatste Bondsschuttersfeest in Buchten. De strijd om het kampioenschap was dit jaar erg spannend. Zowel Sint Urbanus Montfort, Wilhelmina Hingen en Sint Petrus en Paulus Susteren konden voor het laatste feest nog aanspraak maken op de titel. Door een foutloze schietbeurt van zowel het A- als het B-6-tal van Wilhelmina haalden zij beide bekers binnen.

  Onze felicitaties gaan dan ook uit naar de schutterij uit Hingen.

   

  Film Jubileumfeest Schuttersbond Eendracht Born-Echt e.o. d.d 16 augustus 2014 op YouTube

  Op 16 augustus 2014 hebben wij op een mooie manier stilgestaan bij het 50-jarig jubileum van onze Schuttersbond. Op het feestterrein van Schutterij St. Martinus Born en in de Parochiekerk van Born zijn van het hele evenement filmopnamen gemaakt. Daarvan is een samenvatting gemaakt van een uur. De film is te bekijken via deze link. 
  https://www.youtube.com/watch?v=i-uzFrMORFo
  De foto's zullen binnenkort worden gepubliceerd op onze Facebookpagina.

   

   

  Slagwerkfestival

   

  Te gekke workshops diverse trommeltechnieken!
  Ben jij slagwerker? Dan is Ittervoort voor jou de absolute place to be van vrijdag 30 oktober tot en met zondag 1 november. In dat weekend vindt het eerste Adams International Percussion Festival. Met topdocenten uit de hele wereld in een boordevol programma met workshops, masterclasses, lezingen en concerten. Naast de muzikale lessen, zijn er ook workshops over instrumentenonderhoud, studeertechnieken, gehoorbescherming, houding en andere interessante zaken. Het festivalprogramma is zo samengesteld dat het interessant is voor alle niveaus; van professionals tot beginnende jeugd. De LBT en OLS hebben in samenwerking met de festivalorganisatie een aantal te gekke workshops weten in te plannen en bieden, speciaal voor leden 50% korting aan.

   

   

  Jubileumfeest Schuttersbond Eendracht Born-Echt e.o. op 16 augustus 2014

  In 2014 bestaat onze Bond 50 jaar. Dit heuglijke feit willen wij vieren op 16 augustus a.s. en wel in de feesttent in Born, waar op 17 augustus het laatste Bondsschuttersfeest van dit seizoen wordt gehouden.

  Het programma van deze dag ziet er als volgt uit:

  • 13.15 uur, Ontvangst van de afgevaardigden en genodigden op de feestlocatie te Born.
  • 14.00 uur, H. Mis in de RK Kerk te Born. 
  • 16.00 uur, Koningsvogelschieten koningen en keizers van de schuttersbond en prominenten voor Jubileumkoning Schuttersbond Eendracht Born-Echt e.o.
  • 17.30 uur, Koffietafel met koffie en belegde broodjes. Installatie koningen.
  • 18.15 – 19.45 uur, jubileumreceptie
  • 20.30 uur Feestavond met orkest

  Wij hopen vele schuttersvrienden te mogen begroeten op dit evenement.

  Uitslag persoonlijk kampioenschap Bond Eendracht Echt – Born e.o. 2014

  Afgelopen zondag werd in Obbicht onder stralende weersomstandigheden het persoonlijk kampioenschap van onze Bond georganiseerd. Onderstaand vindt u de uitslagen.

  Overall kampioenschap

  1.    Ellen Schmeitz – St. Petrus en St. Paulus Susteren-Heide.

  2.    Peter de Bruyn – st. Willibrordus Obbicht

  3.    Bert Koelen St. Petrus en St. Paulus Susteren-Heide.

  Heren

  1.    Peter de Bruyn – St. Willibrordus Obbicht.

  2.    Bert Koelen  -  St. Petrus en St. Paulus Susteren-Heide.

  3.    Ben van Vlodrop _ St. Martinus Linne.

  4.    Roel Conjour – St. Willibrordus Obbicht.

  5.    John van Neer – St. Antonius Slek Echt.

  Dames

  1.    Ellen Schmeitz – St. Petrus en St. Paulus Susteren-Heide.

  2.    M. Leenders – Heilig Kruis Grevenbicht.

  3.    Tineke Knoben – Wilhelmina Hingen.

  Jeugd

  1.       Mark Meuwissen         St. Joris   St. Joost. (21 schoten)

  2.       Twan Meuwissen         St. Joris   St. Joost. (20 schoten)

  3.       Mandy Meuwissen      St. Joris   St. Joost. (19 schoten)

  Jeugd (windbuks)

  1.    Thimo de Wit.

  2.    Rick Vincken.

  3.    Dylan v/d Velde.

  Jeugd ballonnen (windbuks)

  1.       Marike de Jong.

  2.       Jorn Maessen.

  3.       Ebbe Cremers.

  Alle winnaars van harte gefeliciteerd.

  Schuttersseizoen gaat van start op 1 juni 2014

  Na een lange winterstop gaat op 1 juni a.s. het schuttersseizoen van onze Bond weer van start. Een seizoen dat in het teken van staan van 2 grote gebeurtenissen binnen onze bond. Enerzijds het OLS, dat voor het eerst sinds 1993 weer in onze bond wordt georganiseerd door Schutterij Eendracht Grevenbicht, en anderzijds door het feit dat onze Bond dit jaar exact 50 jaar bestaat. Wij willen hierbij stilstaan op 16 augustus a.s., de dag voorafgaand aan het laatste schuttersfeest van dit seizoen.

  Inmiddels is ook de informatie over het eerste schuttersfeest weer te vinden op onze website. Alle stukken kunt u raadplegen of downloaden via onderstaande link. Wij wensen alle schutters een fantastisch schuttersseizoen 2014 toe.

  http://eendrachtborn-echt.nl/pages/schuttersseizoen/hingen-1-juni-2014.php

   

  SCHUTTERIJ SINT MARTINUS BORN HERDENKT GEVALLEN BRITSE MILITAIREN

  Op zaterdag 9 november om 16.00 uur organiseert Schutterij St. Martinus Born een herdenking ter ere van drie Britse militairen die zijn begraven op het kerkhof in Born. Deze herdenking wordt gehouden vanwege “Remembrance Day”. Dit is de Britse herdenkingsdag voor alle Britse oorlogsslachtoffers vanaf de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Alle informatie vindt u via onderstaande link.

  http://www.stmartinusborn.com/193949037

  ZLF 2015 in Montfort

   

   

  Het Zuid Limburgs Federatiefeest zal in 2015 worden georganiseerd door Schutterij Sint Urbanus uit Montfort. Zij kwamen in beeld, nadat Schutterij Eendracht Grevenbicht had aangegeven, dat zij wilden afzien van deze organisatie in het jaar nadat zij het OLS organiseren. Afgelopen vrijdag is tijdens het voorzittersoverleg het voorstel van het Bondsbestuur overgenomen. Op 19 juli 2015 vindt het ZLF dus voor de 2e keer in Montfort plaats. De eerste keer was in 1983, toen een windhoos het feestterrein binnen 1 minuut in een ravage veranderde.

   

  Nieuwe koningen en koningsparen

  Via onze Facebookpagina hebben we opgeroepen om foto's en een kort artikel te zenden over het Koningsvogelschieten van onze schutterijen. Op onze Facebookpagina vindt u al een aantal nieuwe koningen. Foto's en artikelen kunt u mailen aan eendrachtbornecht@gmail.com. Via het Facebooklogo op deze homepage komt u op onze Facebookpagina. En als u daar dan toch bent: klik ook even op "Vind ik leuk". 

   

  SINT URBANUS MONTFORT KAMPIOEN 2013

  Het 4e Bondsschuttersfeest van 2013 is, net als de 3 voorgaande feesten, gewonnen door St. Urbanus Montfort. Hierdoor verzekerden zij zich ook van de kampioenstitel. Het is voor het eerst sinds 1987 dat Sint Urbanus Montfort Bondskampioen werd. 

  Wij willen alle betrokkenen uit Montfort feliciteren met deze prachtige prestatie. De foto's komen binnenkort op deze website en op onze facebookpagina. De uitslagen van het Bondsfeest en de jaaruitslagen vindt u via onderstaande link:

  http://eendrachtborn-echt.nl/pages/schuttersseizoen/-uitslagen-schuttersfeesten.php

  Laatste Bondsschuttersfeest 2013 in Susteren

  I.v.m. de Kernen Omloop, die ook door Susteren rijdt, beginnen tijdens het laatste Bondsschuttersfeest van dit jaar ALLEwedstrijden 15 minuten eerder. Het binnentrekken van de schutterijen begint dus om 12.45 uur en de optocht om 13.45 uur. Ook de muziek- en excercitiewedstrijden en de wedstrijden voor de kiosk beginnen 15 minuten eerder (15.15 uur). Het schieten begint eveneens om 15.15 uur en de eerste ronde moet zijn geschoten om 17.45 uur. Het kavelen start om 18.15 uur en conform het reglement zal het schieten tijdens het laatste Bondsfeest uiterlijk om 20.00 uur afgelopen zijn.

  Voor alle tijdschema's: raadpleeg onderstaande link

  http://eendrachtborn-echt.nl/pages/schuttersseizoen/susteren-8-september-2013.php

   

  Schutterij Eendracht Grevenbicht winnaar OLS 2013

  In 1992 won schutterij St. Joseph uit Koningsbosch als laatste vereniging van onze Bond het OLS. Nu, 21 jaar later, is er opnieuw een winnaar uit onze Bond, nl. Schutterij Eendracht Grevenbicht (Papenhoven). Het winnende 6-tal bestaat uit: Rob Bruls, Frank Scheepers, Hen Paulissen, Ruud Bouts, Hein Pörteners en Ray Verheijden. Buksemeester John Smeets en parapluman John Savelkoul completeren het succesvolle team.

  Behalve Eendracht Grevenbicht eindigden nog 3 van onze verenigingen in de Top 10: Sint Hubertus Nattenhoven werd 6e, Sint Antonius Slek werd 7e en Sint Urbanus Montfort werd 8e.

  Namens iedereen binnen onze Bond van harte gefeliciteerd met dit geweldige succes. Het OLS zal volgend jaar dus plaatsvinden in Papenhoven-Grevenbicht op zondag 6 juli 2014.

  Foto: Proficiat Eendracht Grevenbicht. Voor het eerst in 21 jaar komt het OLS weer naar onze Bond. Een geweldige prestatie.
Hierbij de foto van het winnende 6-tal

  Schuttersbond Eendracht Born-Echt e.o. vanaf nu ook op Facebook

  Onze bond gaat met de moderne ontwikkelingen mee en heeft nu ook een pagina op Facebook. Als u bij wilt blijven over alles wat er speelt binnen onze Bond, bezoek dan onze pagina. Deze kunt u vinden door op onderstaande link te klikken of door op de homepage te klikken op het Facebook logo. En als u dan toch op de Facebookpagina bent, klik dan ook even op "Vind ik leuk".

  https://www.facebook.com/pages/Schuttersbond-Eendracht-Born-Echt-eo

  Filmopnamen op 8 september 2013 tijdens Bondsfeest in Susteren

  Op 8 september a.s. zal "Bindfilm" opnamen maken tijdens het Bondsschuttersfeest in Susteren. Deze opnamen zijn bedoeld voor de film "Gluckauf" die naar verwachting eind 2014 zal verschijnen. Bindfilm is op zoek naar figuranten voor deze film. Via onderstaande link kunt u meer informatie vinden over de film. Ook kunt u hier de gegevens vinden als u wilt deelnemen als figurant. Ook op 15 september a.s. zullen er nog opnames plaatsvinden.

  http://eendrachtborn-echt.nl/media/Schuttersseizoen/Susteren%208%20september%202013/figuratieoproep%20Gluckauf.pdf

  Schutterij St. Urbanus Montfort wint ook 3e Bondsschuttersfeest

  Schutterij St. Urbanus uit Montfort heeft ook het 3e Bondsschuttersfeest in Obbicht gewonnnen, Na eerdere overwinningen in Stevensweert en Dieteren, lijken de schutters uit Montfort op weg naar het Kampioenschap. De voorsprong op de nummers 2 en 3 (Obbicht en Nattenhoven) is echter klein. St. Hubertus Nattenhoven eindigde als 2e en Eendracht Grevenbicht als 3e.

  Voor alle uitslagen, klik op http://eendrachtborn-echt.nl/pages/schuttersseizoen/-uitslagen-schuttersfeesten.php

  Voor de foto impressie, klik op http://eendrachtborn-echt.nl/pages/schuttersseizoen/-fotos-schuttersfeesten.php

  Uitslag windbuksschieten

  De klankbordgroep organiseerde voor de 3e keer het windbuksschieten voor de jeugd tot 16 jaar. De uitslag was als volgt:

  1. Vera Claessen – Gijs Lambermon – Rick Schmeitz St. Petrus en Paulus Susteren

  2. Mandy Meuwissen – Mark Meuwissen – Twan MeuwissenSt. Joris St. Joost.

  De winnaars van harte gefeliciteerd.

  Schutterij St. Urbanus Montfort winnaar 2e Bondsschuttersfeest

  Het 2e Bondsschuttersfeest op 9 juni jl is net als het eerste feest in Stevensweert gewonnen door Schutterij St. Urbanus uit Montfort. Zij wisten de nummer 2, Schutterij St. Petrus en Paulus uit Susteren met net iets meer dan 0,5 punten te verslaan. Onze felicitaties gaan uit naar de schutterij uit Montfort. Alle uitslagen zijn te raadplegen via deze website. Klik hiervoor op onderstaande link.

  Zondag 9 juni 2e Bondsschuttersfeest in Dieteren

  A.s. zondag vindt alweer het 2e Bondsschuttersfeest van dit seizoen plaats. Schutterij St. Stephanus Dieteren tekent voor de organisatie hiervan. Zoals de weersvoorspellingen er nu uitzien zal het echt "schuttersweer" zijn. Ruim 20 graden en droog. De vooruitzichten zijn dus prima om er een fantastisch feest van te maken.

  Alle informatie over dit feest is te vinden op deze website. Ga naar Schuttersseizoen en kies voor Dieteren, 9 juni 2013. Veel plezier in Dieteren

  Uitslag Persoonlijk Kampioenschap 2013

  Op 26 mei werd het persoonlijk kampioenschap van onze bond gehouden. De organisatie was in de uitstekende handen van Schutterij St. Martinus Linne. De uitslag was als volgt:

  Jeugd:

  1e: Sharady Zeelen (St. Petrus en Paulus, Susteren)

  2e: Vera Claessen (St. Petrus en Paulus, Susteren)

  3e: Niels Hamers (St. Hubertus Nattenhoven)

  Dames:

  1e: M. Verhaeg-Vroemen (St. Willibrordus, Obbicht)

  2e: Celine van Vugt (St. Martinus, Linne)

  3e: Nicole Schmeitz (St. Petrus en Paulus, Susteren)

  Heren:

  1e en kampioen van de bond: Peter de Bruijn (St. Willibrordus, Obbicht)

  2e: Frans Smits (St. Martinus, Linne)

  3e: Noud van Buggenum (St. Joris, St. Joost)

  4e: Nico Schrooten (St. Willibrordus, Obbicht)

  5e: Henry Demandt (St. Petrus en Paulus, Susteren)

  Alle winnaars: Gefeliciteerd.

   

  Windbuksschieten ook op schuttersfeest Dieteren

  Op initiatief van de klankbordgroep Jeugdbeleid kunnen jeugdige (adspirant) schutters deelnemen aan windbuksschieten. Aan deze wedstrijden werd in Stevensweert door een groot aantal jeugdigen deelgenomen. Net als bij de grote buks, wordt er ook met de windbuks op bölkes geschoten. Deelname (tot 15 jaar) is helemaal gratis. Ook jeugd die niet is aangesloten bij een schutterij kan deelnemen. Het windbuksschieten begint om 16.00 uur.

   

  Op zondag 20 januari jl. zijn 3 leden van schutterijen die bij onze bond zijn aangesloten, verheven tot schutbroeder in de Orde van de Rode Leeuw. Het betreft Frank Honnef (Heilig Kruis Grevenbicht), Henk Merry (St. Joseph Buchten) en Jan de Wit (St. Willibrordus Obbicht). Alle 3 de heren van harte gefeliciteerd met deze bijzondere onderscheiding.

   

   

  Frank Honnef.jpg Henk Merry.jpg Jan de Wit.jpg Orde Rode Leeuw.jpg