header
Schuttersbond Eendracht Born-Echt e.o. Anno: 1964
Menu
 • Home
 • Nieuws
 • Nieuws (ouder)
 • Bestuur
 • Reglementen
 • Schuttersseizoen
 • Info voorgaande jaren
 • Links
 • Aangesloten verenigingen
 • Gastenboek
 • Agenda
 • MultiMedia
 • Contact
 • --Mail
 • Klankbordgroep Jeugdbeleid
 • Onderscheidingen
 • Schuttersfeesten 2018
 • Verhuur schietbomen
 • Penningmeester
 • Privacyverklaring
 • Nieuws (ouder)

   

  Slagwerkfestival

   

  Te gekke workshops diverse trommeltechnieken!
  Ben jij slagwerker? Dan is Ittervoort voor jou de absolute place to be van vrijdag 30 oktober tot en met zondag 1 november. In dat weekend vindt het eerste Adams International Percussion Festival. Met topdocenten uit de hele wereld in een boordevol programma met workshops, masterclasses, lezingen en concerten. Naast de muzikale lessen, zijn er ook workshops over instrumentenonderhoud, studeertechnieken, gehoorbescherming, houding en andere interessante zaken. Het festivalprogramma is zo samengesteld dat het interessant is voor alle niveaus; van professionals tot beginnende jeugd. De LBT en OLS hebben in samenwerking met de festivalorganisatie een aantal te gekke workshops weten in te plannen en bieden, speciaal voor leden 50% korting aan.

   

   

  Jubileumfeest Schuttersbond Eendracht Born-Echt e.o. op 16 augustus 2014

  In 2014 bestaat onze Bond 50 jaar. Dit heuglijke feit willen wij vieren op 16 augustus a.s. en wel in de feesttent in Born, waar op 17 augustus het laatste Bondsschuttersfeest van dit seizoen wordt gehouden.

  Het programma van deze dag ziet er als volgt uit:

  • 13.15 uur, Ontvangst van de afgevaardigden en genodigden op de feestlocatie te Born.
  • 14.00 uur, H. Mis in de RK Kerk te Born. 
  • 16.00 uur, Koningsvogelschieten koningen en keizers van de schuttersbond en prominenten voor Jubileumkoning Schuttersbond Eendracht Born-Echt e.o.
  • 17.30 uur, Koffietafel met koffie en belegde broodjes. Installatie koningen.
  • 18.15 – 19.45 uur, jubileumreceptie
  • 20.30 uur Feestavond met orkest

  Wij hopen vele schuttersvrienden te mogen begroeten op dit evenement.

  Uitslag persoonlijk kampioenschap Bond Eendracht Echt – Born e.o. 2014

  Afgelopen zondag werd in Obbicht onder stralende weersomstandigheden het persoonlijk kampioenschap van onze Bond georganiseerd. Onderstaand vindt u de uitslagen.

  Overall kampioenschap

  1.    Ellen Schmeitz – St. Petrus en St. Paulus Susteren-Heide.

  2.    Peter de Bruyn – st. Willibrordus Obbicht

  3.    Bert Koelen St. Petrus en St. Paulus Susteren-Heide.

  Heren

  1.    Peter de Bruyn – St. Willibrordus Obbicht.

  2.    Bert Koelen  -  St. Petrus en St. Paulus Susteren-Heide.

  3.    Ben van Vlodrop _ St. Martinus Linne.

  4.    Roel Conjour – St. Willibrordus Obbicht.

  5.    John van Neer – St. Antonius Slek Echt.

  Dames

  1.    Ellen Schmeitz – St. Petrus en St. Paulus Susteren-Heide.

  2.    M. Leenders – Heilig Kruis Grevenbicht.

  3.    Tineke Knoben – Wilhelmina Hingen.

  Jeugd

  1.       Mark Meuwissen         St. Joris   St. Joost. (21 schoten)

  2.       Twan Meuwissen         St. Joris   St. Joost. (20 schoten)

  3.       Mandy Meuwissen      St. Joris   St. Joost. (19 schoten)

  Jeugd (windbuks)

  1.    Thimo de Wit.

  2.    Rick Vincken.

  3.    Dylan v/d Velde.

  Jeugd ballonnen (windbuks)

  1.       Marike de Jong.

  2.       Jorn Maessen.

  3.       Ebbe Cremers.

  Alle winnaars van harte gefeliciteerd.

  Schuttersseizoen gaat van start op 1 juni 2014

  Na een lange winterstop gaat op 1 juni a.s. het schuttersseizoen van onze Bond weer van start. Een seizoen dat in het teken van staan van 2 grote gebeurtenissen binnen onze bond. Enerzijds het OLS, dat voor het eerst sinds 1993 weer in onze bond wordt georganiseerd door Schutterij Eendracht Grevenbicht, en anderzijds door het feit dat onze Bond dit jaar exact 50 jaar bestaat. Wij willen hierbij stilstaan op 16 augustus a.s., de dag voorafgaand aan het laatste schuttersfeest van dit seizoen.

  Inmiddels is ook de informatie over het eerste schuttersfeest weer te vinden op onze website. Alle stukken kunt u raadplegen of downloaden via onderstaande link. Wij wensen alle schutters een fantastisch schuttersseizoen 2014 toe.

  http://eendrachtborn-echt.nl/pages/schuttersseizoen/hingen-1-juni-2014.php

   

  SCHUTTERIJ SINT MARTINUS BORN HERDENKT GEVALLEN BRITSE MILITAIREN

  Op zaterdag 9 november om 16.00 uur organiseert Schutterij St. Martinus Born een herdenking ter ere van drie Britse militairen die zijn begraven op het kerkhof in Born. Deze herdenking wordt gehouden vanwege “Remembrance Day”. Dit is de Britse herdenkingsdag voor alle Britse oorlogsslachtoffers vanaf de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Alle informatie vindt u via onderstaande link.

  http://www.stmartinusborn.com/193949037

  ZLF 2015 in Montfort

   

   

  Het Zuid Limburgs Federatiefeest zal in 2015 worden georganiseerd door Schutterij Sint Urbanus uit Montfort. Zij kwamen in beeld, nadat Schutterij Eendracht Grevenbicht had aangegeven, dat zij wilden afzien van deze organisatie in het jaar nadat zij het OLS organiseren. Afgelopen vrijdag is tijdens het voorzittersoverleg het voorstel van het Bondsbestuur overgenomen. Op 19 juli 2015 vindt het ZLF dus voor de 2e keer in Montfort plaats. De eerste keer was in 1983, toen een windhoos het feestterrein binnen 1 minuut in een ravage veranderde.

   

  Nieuwe koningen en koningsparen

  Via onze Facebookpagina hebben we opgeroepen om foto's en een kort artikel te zenden over het Koningsvogelschieten van onze schutterijen. Op onze Facebookpagina vindt u al een aantal nieuwe koningen. Foto's en artikelen kunt u mailen aan eendrachtbornecht@gmail.com. Via het Facebooklogo op deze homepage komt u op onze Facebookpagina. En als u daar dan toch bent: klik ook even op "Vind ik leuk". 

   

  SINT URBANUS MONTFORT KAMPIOEN 2013

  Het 4e Bondsschuttersfeest van 2013 is, net als de 3 voorgaande feesten, gewonnen door St. Urbanus Montfort. Hierdoor verzekerden zij zich ook van de kampioenstitel. Het is voor het eerst sinds 1987 dat Sint Urbanus Montfort Bondskampioen werd. 

  Wij willen alle betrokkenen uit Montfort feliciteren met deze prachtige prestatie. De foto's komen binnenkort op deze website en op onze facebookpagina. De uitslagen van het Bondsfeest en de jaaruitslagen vindt u via onderstaande link:

  http://eendrachtborn-echt.nl/pages/schuttersseizoen/-uitslagen-schuttersfeesten.php

  Laatste Bondsschuttersfeest 2013 in Susteren

  I.v.m. de Kernen Omloop, die ook door Susteren rijdt, beginnen tijdens het laatste Bondsschuttersfeest van dit jaar ALLEwedstrijden 15 minuten eerder. Het binnentrekken van de schutterijen begint dus om 12.45 uur en de optocht om 13.45 uur. Ook de muziek- en excercitiewedstrijden en de wedstrijden voor de kiosk beginnen 15 minuten eerder (15.15 uur). Het schieten begint eveneens om 15.15 uur en de eerste ronde moet zijn geschoten om 17.45 uur. Het kavelen start om 18.15 uur en conform het reglement zal het schieten tijdens het laatste Bondsfeest uiterlijk om 20.00 uur afgelopen zijn.

  Voor alle tijdschema's: raadpleeg onderstaande link

  http://eendrachtborn-echt.nl/pages/schuttersseizoen/susteren-8-september-2013.php

   

  Schutterij Eendracht Grevenbicht winnaar OLS 2013

  In 1992 won schutterij St. Joseph uit Koningsbosch als laatste vereniging van onze Bond het OLS. Nu, 21 jaar later, is er opnieuw een winnaar uit onze Bond, nl. Schutterij Eendracht Grevenbicht (Papenhoven). Het winnende 6-tal bestaat uit: Rob Bruls, Frank Scheepers, Hen Paulissen, Ruud Bouts, Hein Pörteners en Ray Verheijden. Buksemeester John Smeets en parapluman John Savelkoul completeren het succesvolle team.

  Behalve Eendracht Grevenbicht eindigden nog 3 van onze verenigingen in de Top 10: Sint Hubertus Nattenhoven werd 6e, Sint Antonius Slek werd 7e en Sint Urbanus Montfort werd 8e.

  Namens iedereen binnen onze Bond van harte gefeliciteerd met dit geweldige succes. Het OLS zal volgend jaar dus plaatsvinden in Papenhoven-Grevenbicht op zondag 6 juli 2014.

  Foto: Proficiat Eendracht Grevenbicht. Voor het eerst in 21 jaar komt het OLS weer naar onze Bond. Een geweldige prestatie.
Hierbij de foto van het winnende 6-tal

  Schuttersbond Eendracht Born-Echt e.o. vanaf nu ook op Facebook

  Onze bond gaat met de moderne ontwikkelingen mee en heeft nu ook een pagina op Facebook. Als u bij wilt blijven over alles wat er speelt binnen onze Bond, bezoek dan onze pagina. Deze kunt u vinden door op onderstaande link te klikken of door op de homepage te klikken op het Facebook logo. En als u dan toch op de Facebookpagina bent, klik dan ook even op "Vind ik leuk".

  https://www.facebook.com/pages/Schuttersbond-Eendracht-Born-Echt-eo

  Filmopnamen op 8 september 2013 tijdens Bondsfeest in Susteren

  Op 8 september a.s. zal "Bindfilm" opnamen maken tijdens het Bondsschuttersfeest in Susteren. Deze opnamen zijn bedoeld voor de film "Gluckauf" die naar verwachting eind 2014 zal verschijnen. Bindfilm is op zoek naar figuranten voor deze film. Via onderstaande link kunt u meer informatie vinden over de film. Ook kunt u hier de gegevens vinden als u wilt deelnemen als figurant. Ook op 15 september a.s. zullen er nog opnames plaatsvinden.

  http://eendrachtborn-echt.nl/media/Schuttersseizoen/Susteren%208%20september%202013/figuratieoproep%20Gluckauf.pdf

  Schutterij St. Urbanus Montfort wint ook 3e Bondsschuttersfeest

  Schutterij St. Urbanus uit Montfort heeft ook het 3e Bondsschuttersfeest in Obbicht gewonnnen, Na eerdere overwinningen in Stevensweert en Dieteren, lijken de schutters uit Montfort op weg naar het Kampioenschap. De voorsprong op de nummers 2 en 3 (Obbicht en Nattenhoven) is echter klein. St. Hubertus Nattenhoven eindigde als 2e en Eendracht Grevenbicht als 3e.

  Voor alle uitslagen, klik op http://eendrachtborn-echt.nl/pages/schuttersseizoen/-uitslagen-schuttersfeesten.php

  Voor de foto impressie, klik op http://eendrachtborn-echt.nl/pages/schuttersseizoen/-fotos-schuttersfeesten.php

  Uitslag windbuksschieten

  De klankbordgroep organiseerde voor de 3e keer het windbuksschieten voor de jeugd tot 16 jaar. De uitslag was als volgt:

  1. Vera Claessen – Gijs Lambermon – Rick Schmeitz St. Petrus en Paulus Susteren

  2. Mandy Meuwissen – Mark Meuwissen – Twan MeuwissenSt. Joris St. Joost.

  De winnaars van harte gefeliciteerd.

  Schutterij St. Urbanus Montfort winnaar 2e Bondsschuttersfeest

  Het 2e Bondsschuttersfeest op 9 juni jl is net als het eerste feest in Stevensweert gewonnen door Schutterij St. Urbanus uit Montfort. Zij wisten de nummer 2, Schutterij St. Petrus en Paulus uit Susteren met net iets meer dan 0,5 punten te verslaan. Onze felicitaties gaan uit naar de schutterij uit Montfort. Alle uitslagen zijn te raadplegen via deze website. Klik hiervoor op onderstaande link.

  Zondag 9 juni 2e Bondsschuttersfeest in Dieteren

  A.s. zondag vindt alweer het 2e Bondsschuttersfeest van dit seizoen plaats. Schutterij St. Stephanus Dieteren tekent voor de organisatie hiervan. Zoals de weersvoorspellingen er nu uitzien zal het echt "schuttersweer" zijn. Ruim 20 graden en droog. De vooruitzichten zijn dus prima om er een fantastisch feest van te maken.

  Alle informatie over dit feest is te vinden op deze website. Ga naar Schuttersseizoen en kies voor Dieteren, 9 juni 2013. Veel plezier in Dieteren

  Uitslag Persoonlijk Kampioenschap 2013

  Op 26 mei werd het persoonlijk kampioenschap van onze bond gehouden. De organisatie was in de uitstekende handen van Schutterij St. Martinus Linne. De uitslag was als volgt:

  Jeugd:

  1e: Sharady Zeelen (St. Petrus en Paulus, Susteren)

  2e: Vera Claessen (St. Petrus en Paulus, Susteren)

  3e: Niels Hamers (St. Hubertus Nattenhoven)

  Dames:

  1e: M. Verhaeg-Vroemen (St. Willibrordus, Obbicht)

  2e: Celine van Vugt (St. Martinus, Linne)

  3e: Nicole Schmeitz (St. Petrus en Paulus, Susteren)

  Heren:

  1e en kampioen van de bond: Peter de Bruijn (St. Willibrordus, Obbicht)

  2e: Frans Smits (St. Martinus, Linne)

  3e: Noud van Buggenum (St. Joris, St. Joost)

  4e: Nico Schrooten (St. Willibrordus, Obbicht)

  5e: Henry Demandt (St. Petrus en Paulus, Susteren)

  Alle winnaars: Gefeliciteerd.

   

  Windbuksschieten ook op schuttersfeest Dieteren

  Op initiatief van de klankbordgroep Jeugdbeleid kunnen jeugdige (adspirant) schutters deelnemen aan windbuksschieten. Aan deze wedstrijden werd in Stevensweert door een groot aantal jeugdigen deelgenomen. Net als bij de grote buks, wordt er ook met de windbuks op bölkes geschoten. Deelname (tot 15 jaar) is helemaal gratis. Ook jeugd die niet is aangesloten bij een schutterij kan deelnemen. Het windbuksschieten begint om 16.00 uur.

   

  Op zondag 20 januari jl. zijn 3 leden van schutterijen die bij onze bond zijn aangesloten, verheven tot schutbroeder in de Orde van de Rode Leeuw. Het betreft Frank Honnef (Heilig Kruis Grevenbicht), Henk Merry (St. Joseph Buchten) en Jan de Wit (St. Willibrordus Obbicht). Alle 3 de heren van harte gefeliciteerd met deze bijzondere onderscheiding.

   

   

  Henk Merry.jpg
  vorigestartvolgende